Vijf tips om je voor te bereiden op een pasafspraak

Vijf tips om je voor te bereiden op een pasafspraak

Het is zo ver: een huwelijksaanzoek! Je antwoord is natuurlijk “Ja!” dus mag je op zoek naar een bruidsjurk! Je herinnert je afleveringen van Say Yes To The Dress en denkt ineens: gaat het eigenlijk echt zo? Nou, een beetje wel en een beetje niet. Een passessie is een spannende afspraak en voor veel vrouwen een meisjesdroom die uitkomt. Hoe bereid je je goed voor en wat zijn realistische verwachtingen?

Bereid je voor, maar niet teveel
Het is goed om vast op Pinterest of Instagram rond te kijken welke stijl jurken je mooi vind. Sla alvast een paar plaatjes op, zodat de bruidsconsulente weet waar je wilt beginnen. Maar ga met open vizier naar je afspraak. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je niet zo mooi straalt in de stijl die je online had uitgezocht. Meerdere modellen jurken passen en vertrouwen op het inzicht van de bruidsconsulente, is dan ook een heel goed begin op weg naar jouw droomjurk.

Bepaal je budget
Heel belangrijk, maar een erg onderschat onderwerp. Bepaal hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan je jurk voordat je gaat passen. Een bruidsjurk is een gevoelskeuze en dit maakt vaak dat geld heel relatief wordt op zo’n moment. Ontzettend zonde als je verliefd wordt op een te dure jurk of de winkel uitloopt met je droomjurk, maar een lege portemonnee. Wees duidelijk naar de bruidsconsulente wat je budget is en pas geen jurken boven je budget.

Ga voor dat wauw gevoel
En ga vooral voor jouw eigen wauw gevoel! Als het jouw droomjurk is, dan weet je het. Wanneer je argumenten moet bedenken waarom die ene jurk jouw bruidsjurk is, dan is het hem niet. Voel je het niet, maar is je moeder erg enthousiast? Dan is het vast haar droomjurk! Laat je adviseren maar niet teveel beïnvloeden, jouw jurk en vooral jouw ‘wauw’ gevoel ga je vinden en ervaren!

Shine!
Je komt de paskamer uit, iedereen houdt z’n adem in, je kijkt in de spiegel en wordt verblind door de glitters op je jurk! Oei, niet jouw jurk dus! Zorg ervoor dat jij straalt in de jurk, in plaats van dat alleen de jurk straalt. Don’t let the dress outshine you! Je wilt na je trouwdag graag horen dat jij er zo prachtig uitzag in plaats van dat je zo’n mooie jurk aan had.

Maak foto’s
Tijdens je passessie foto’s maken van jou in de jurk is heel belangrijk voor je perceptie van de jurk en hoe je eruit ziet. Een filmpje maken terwijl je beweegt in de jurk is ook een mooie manier om jezelf echt goed te bekijken. Je wilt ten slotte niet dat je maanden na je trouwdag in het fotoalbum kijkt en denkt: “Zag ik er zo uit?!”. En het is natuurlijk ook leuk om je foto’s terug te kijken tussen je afspraken en het ophalen van je jurk.

En nog een extra tip: maak de foto’s op één telefoon en zet ze in een beveiligde map. Zo blijft jouw jurk echt een verrassing.

De zoektocht naar jouw bruidsjurk moet vooral een leuk proces zijn. Word je onzeker, voel je je niet op je gemak in de bruidszaak of twijfel je? Volg je gevoel en maak geen overhaaste keuzes. Sta open voor suggesties en creativiteit van je bruidsconsulente. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

Wil je dat ik met je mee denk over het samenstellen van jouw droomjurk? Neem dan contact op!

T 06 24 69 74 53    E info@flaircustomdresses.nl

Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring