Trouwjurk inspiratie: de trends van 2019 en 2020

Trouwjurk inspiratie: de trends van 2019 en 2020

Het lijkt alsof 2019 nog maar net is begonnen en daar is de nieuwe collectie van 2020 al weer! De laatste jaren zie je in de bruidsmode collecties terug dat ook bruiden graag authenticiteit willen benadrukken in hun outfit. Trouwen in je eigen stijl is hot! Een aantal duidelijke trends zijn:

Kleur

Foto: Carola Doornbos | Jurk: Caroline van Staveren

Een subtiele nude kleur onder wit kant is een prachtige manier om kleur aan te brengen in je trouwjurk. Ook pastel tinten tule zijn populair, verwerkt in een rok met meerdere lagen. We zien ook steeds meer vraag naar gekleurd kant in subtiele details op een ivoorkleurige jurk. Wanneer je een basisjurk als uitgangspunt neemt, kan je deze met kleur helemaal naar wens customizen. Er is zoveel mogelijk!

Two pieces

Fotografie: Wiebrig Krakau

Steeds populairder worden de jurken bestaande uit twee onderdelen: een top en een rok. Het voordeel hiervan is dat je ze kan mixen & matchen naar jouw smaak. En nog een bijkomend voordeel is dat je ’s avonds kan switchen van rok. Zo heb je gedurende de dag een elegante lange trouwjurk en kan je ’s avonds met een korte jurk vrij bewegen en dansen. Ook maakt het de switch naar een platte schoen voor je ultieme dansmoves een stuk handiger!

De split

Fotografie: Carola Doornbos

We zagen ‘m de afgelopen seizoenen al steeds vaker terugkomen: de split! De ideale manier om een beetje sexiness toe te voegen aan je jurk. Praktisch is ie ook, omdat je dankzij de split makkelijker beweegt in je jurk. Ook met deze jurk kan je makkelijk een statement maken met je schoenen, die een stuk zichtbaarder zijn dan met een gewone rok. Denk er wel om dat je de split niet te hoog laat doorlopen, je wilt ten slotte wel normaal kunnen zitten op je trouwdag.

Boothals

Fotografie: Bianco Evento | Wiebrig Krakau

De boothals was al in opkomst, maar dankzij Meghan Markle en haar prachtige koninklijke trouwjurk werd de boothals echt een trend. Elegant, simpel en gekleed. Zonder meteen helemaal bedekt te zijn, geeft een boothals je de kans mouwen te dragen met een blote hals en nek. Draag ‘m koninklijk zoals Meghan of in een losse kanten top op een sweetheart strapless jurk, een boothals past bij vele stijlen!

Hoog-laag

Fotografie: Stella Dekker

Een korte jurk maar toch ook een lange jurk, de stijl hoog-laag combineert ze beide. Met een paar prachtige schoenen is dit echt een statement jurk. Wist je dat in de jaren ’90 na de release van de clip van het nummer November Rain van Guns ’n Roses dit een veelgevraagde stijl was? In de clip verschijnt een bruid in een hoog-laag model trouwjurk, wat instant bijdroeg aan de populariteit van dit model! Hoewel dit al wat jaren geleden is, heeft de stijl zijn comeback gemaakt.

Vlindermouw en flairmouw

Fotografie en jurk: Modeca Bridal

De vlindermouw en flairmouw komen in de collectie van 2020 nog meer terug. De vlindermouw wordt ook gecombineerd als losse top op een basisjurk of in plaats van een bolero voor een winterbruiloft. Ga je voor één van beide stijlen, kies dan voor een doorzichtige kantsoort of chiffon. Dit maakt het model doorzichtig en minder massief, waardoor je vormen zichtbaar blijven.

Croptops

Fotografie: Wiebrig Krakau

Stylish en sexy, dat is de stijl met een croptop. Ze gaan al een paar seizoenen mee, in een combinatie van boho, Ibiza stijl en beachlook. Een gewaagde look waar niet iedereen zich comfortabel in voelt, maar absoluut een statement jurk! Combineer een croptop met een hoge taillerok of broek, zo draag je ‘m wel met een blote buik maar zonder je druk te maken dat je jouw portie van het diner moet overslaan die avond!

De sluier

Fotografie: Carola Doornbos

Echt praktisch is het niet, maar wel heel erg elegant: de sluier! Het moment waarop een bruid een sluier op krijgt bij haar jurk is vaak het moment dat het echt doordringt dat ze de bruid is. Of ze onderdrukt een gniffel omdat ze zichzelf niet meer herkend. Zoveel bruiden, zoveel stijlen! De sluier is een prachtige accessoire om tijdens de ceremonie en de fotoshoot te gebruiken. Vraag je kapster of ze de sluier zo kan verwerken dat je deze er eventueel uit kan halen als je er last van krijgt, zo ben je gedurende de dag flexibel en kan je verschillende looks combineren.

Jumpsuit en broek

Fotografie: Stella Dekker | Wiebrig Krakau

Elegant en praktisch! Dat is waar veel bruiden naar op zoek zijn wanneer ze willen trouwen in een broek. Strak, wijd, soepel vallend of juist nauwsluitend, je kan met een broek alle kanten op. Combineer ‘m in een jumpsuit, met een croptop of een losse sleep en creëer een echt unieke outfit voor je bruiloft. Ook is de broek handig te combineren in een two piece, draag overdag een lange rok en switch ’s avonds voor je dansmoves in een comfortabele broek.

Wil jij nog meer inspiratie, een pasafspraak plannen of jouw specifieke ideeën eens overleggen? Neem contact op, ik denk graag met je mee!

T 06 24 69 74 53    E info@flaircustomdresses.nl

Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring