Linda schrijft | 5 tips voor het vinden van je droomjurk

Linda schrijft | 5 tips voor het vinden van je droomjurk

In de blogs “Linda schrijft” deelt (inmiddels ervaringsdeskundige) bruid Linda haar tips en ervaringen nadat zij afgelopen jaar haar eigen bruiloft heeft gepland en beleefd!

De vorige keer schreef ik over het aanzoek, datum en budget. En dan nu het belangrijkste voor menig bruid: De Jurk! Ik liep al een tijdje wat modeshows in de bruidswereld voordat ik op zoek ging naar mijn jurk. Hierdoor wist ik vooral heel erg goed wat ik niet wilde!

Pasafspraak

Tijdens de modeshows ontmoette ik Elleke, eigenaresse van Flair Custom Dresses. Wat een heerlijk sociaal, lief, goedlachs en oprecht mens. Elleke geeft mij altijd het gevoel dat ik kan zijn wie ik ben, zij wist mij direct op mijn gemak te stellen. Ze luisterde echt heel erg goed naar mijn wensen.

Over wie je mee vraagt, dat is voor iedereen verschillend. Ik had mijn vriendinnen, mijn oma en een tante mee. Zorg dat je kiest voor de mensen die jou echt kennen en waarbij jij je veilig voelt. Die kunnen inschatten of iets jou gelukkig maakt. Want uiteindelijk ben jij de bruid die in die jurk staat te shinen.

Laat je verrassen

We maakten voor het vinden van mijn jurk met vriendinnen en familie een pasafspraak. En ja, ik had al bepaalde jurken in mijn hoofd. Ook had ik vooraf al het een en ander gecommuniceerd met Elleke. Samen met mijn moeder maakte ik met Elleke stiekem de afspraak om de meest vreselijke foute jurk te passen en te faken dat dit de jurk was. Wat hebben we gelachen! Vooral de voorzichtige, ongemakkelijke reacties van het koppel dat mee was: onbetaalbaar! “Het is niet zo mijn ding, maar je kunt het best hebben”. Ik moet er nog om lachen, heilig waren ze er van overtuigd dat ik volledig uit mijn comfortzone zou stappen en een jurk voorzien van heel veel kleurrijke bloemenprints aan zou trekken. Ik zou het haast zelf gaan geloven want hij stond nog echt leuk ook, tegen alle verwachtingen in! Dus pas alles wat je passen kunt, soms sta je versteld.

De Jurk!

Al een hele tijd zag ik een jurk hangen: precies zoals ik omschreven had, exact zoals een plaatje dat ik ooit verstuurd had. Ze hing er gewoon tussen! Elleke liet me echt nog van alles passen, waardoor ik een hele uitgebreide kijk kreeg op wat ik echt wel en vooral echt niet wilde hebben.

Elleke lette op hoe ik me bewoog en wat het met mij deed als mens, als vrouw, als bruid. Nuchter als ik ben, kreeg ik steeds niet hét of dát gevoel wat in elke blog, site of tv-programma beschreven werd. En eerlijk, ik geloofde daar ook niet zo in. Tot die ene jurk… Waarvan Elleke allang wist: dat wordt ‘m! Maar ja, als we daar meteen mee waren begonnen dan hadden we het hele spektakel moeten missen. Van slappe lach tot oeh’s en aaah’s: samen pinkten we een traantje weg toen ik ‘m aan had. Mijn Jurk, ik had hem gewoon gevonden in 1 keer!!! So I said yes! 🙂

Tips voor je droomjurk!

  1. Pas meerdere stijlen en stel je open voor de suggesties van je bruidsconsulente. Soms kan een stijl je enorm verrassen!
  2. Neem de tijd om te ontdekken wat je niet wilt qua stijl, comfort of uitstraling.
  3. Neem mensen mee naar je pasafspraak die je goed kennen. Zo weet je dat ze echt zullen zien wanneer jij je goed voelt in een jurk.
  4. Geniet van je pasafspraak! Het is een unieke belevenis samen met je familie en vrienden.
  5. Lees voor meer tips de blog van Elleke: 5 tips voor je pasafpraak

Ook daar kon ik een vinkje zetten. Datum, budget, jurk! Next stop: (en vooral niet te lang mee wachten) de fotograaf!

T 06 24 69 74 53    E info@flaircustomdresses.nl

Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring