Linda schrijft | 4 tips voor een datum en budget

Linda schrijft | 4 tips voor een datum en budget

In de blogs “Linda schrijft” deelt (inmiddels ervaringsdeskundige) bruid Linda haar tips en ervaringen nadat zij afgelopen jaar haar eigen bruiloft heeft gepland en beleefd!

Even voorstellen, mijn naam is Linda van de Braak-Seuters, Ja, want sinds september 2018 ben ik getrouwd! Ik ben 37 jaar, samen hebben wij 3 hele leuke kinderen en wonen in het stadje Lochem.

In 2016 ging mijn man op zijn knieën. Ik zou haast zeggen: toen begon de ellende, maar dat is dan wel met een hele dikke vette knipoog. 😉

In aanloop naar het trouwen komt er zo veel op je af, waarvan ik niet eens wist dat ik er überhaupt over moest nadenken. In de komende blogs ga ik jullie meenemen in de hysterie van “ bruidzilla”. …ik hou ervan om zo nu en dan een beetje te overdrijven.

Wow! Leuk bedacht hoor, een huwelijks aanzoek, maar dan? Mijn hemel, wat komt er dan ineens allemaal op je af? HELP!

Een datum

Hoe doe je dat dan? Met of zonder een achterliggende gedachte? En afhankelijk van je kosten natuurlijk, want op een zaterdag is een stuk duurder dan op een werkdag bijvoorbeeld. De maandag ochtend is daarentegen in veel gemeenten weer gratis.

Goed, 3 september wilden wij trouwen, dat was een maandag. De vrijdag er na zouden we dan het feest doen, maar was de locatie bezet dus werd het 14 september. 3 september is de dag dat wij elkaar ontmoet hebben, tijdens de voetbal Nederland-IJsland voor de Arena. Elk jaar achtereenvolgend deden we wat bijzonders op die dag. En ja, nu werd het man en vrouw worden! 🙂

Onze planning was als volgt: maandag 3 september trouwen om 09.00 uur in het gemeentehuis van Lochem. Wat een giller, vooral voor alle getuigen, die van heinde en verre moesten komen voor 15 minuten officieel onpersoonlijk geklets. En oké, ik werd ook wel even emotioneel want het is toch wel even een ding! Amper de tijd om de traan die theatraal over mijn wang rolde weg te pinken of we werden gefeliciteerd en het was klaar.

En toen op vrijdag de 14e het feest. Het trouwgedeelte hadden we in scene gezet: mijn moeder trouwde ons in de tuin van mijn ouders. Het weer was goed, de zenuwen enorm maar het was perfect! Niemand had door dat we al man en vrouw waren en we hadden 2x feest! 🙂

Budget

En bepaal je budget! De kunst? Ga er niet overheen! En echt, dat ís een hele kunst! Neem reserves mee in je budget bepaling. Want ik bedacht nooit dat wanneer ik 100 uitnodigingen zou versturen, ik dan ook 100 enveloppen en 100 postzegels nodig had. En waar ik dan weer te laat achter kwam, deze postzegels kun je zelfs helemaal persoonlijk maken met een toffe foto!

Tips voor jouw bruiloft!

  1. Prik een datum, maar check meteen of de locatie van je voorkeur dan beschikbaar is.
  2. Heb je een klein budget? Trouwen kan bij veel gemeenten gratis op bijvoorbeeld maandagochtend voor 11 uur.
  3. Bepaal je budget, hou een marge aan en houdt je aan het budget!
  4. Neem bij het bepalen van je budget alle kosten mee, dus ook de enveloppen en postzegels voor de uitnodigingen. 🙂

In aanloop naar onze dag was er natuurlijk veel meer. Want na de datum prikken en budget bepalen moesten we natuurlijk mijn droomjurk vinden! Zou het me lukken in 1 keer? Lees meer in mijn volgende blog!

T 06 24 69 74 53    E info@flaircustomdresses.nl

Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring